top of page

2 dny, 2 duatlony, 2 vítězství a 2x více bolesti

Mým otvírákem sezóny byl 1.ročník „Kopaninského duatlonu“, konající se nedaleko od mého bytu v Praze. Závodilo se na tratích 2,5 – 11 – 2,5km. Na startu se sešlo startovní pole tvořené z největší části místními fotbalisty. I přes nevelkou účast byl závod dobře organizován a vše šlo dle plánu. Pohodová atmosféra a úsměvy na tvářích nezkazilo ani přeznačení cyklistické trati. Stejný problém se vyskytl i na „Kole o život“ v Brdech. Sobota tedy patřila orienťákům, a tak jsem si vzpomněl na své běžecké začátky v Jičíně.




Po odstartování jsem rychle chytil své závodní tempo a byl velice překvapen, že ho jeden ze závodníků je schopen akceptovat. Na trati dlouhé 2,5km jsem mu s vypětím všech sil utekl pouze o 20 vteřin. Naskakuji na půjčené MTB kolo (díky Soně Valentové) a vzhůru do jednoho cyklistického okruhu. Trať jsem si dopředu poctivě projel, takže jsem věděl, co bude následovat, a nemusel se přehnaně fixovat na značení. Šlapu do pedálů jako zběsilý a věřím ve zlomení neznámého soupeře. Pomaličku mu odjíždím, ale rozdíl je stále minimální. Po cyklistice mám náskok 1:15 min. Závěrečný běh si mohu „vychutnat“, ale úplně zvolnit nemohu. Nakonec si vítězství v tomto prvním ročníku připisuji ke svému jménu. SUPER POCIT!!! V cíli zjišťuji, že pronásledovatel se jmenuje Lukáš Kubričan, je to juniorský Mistr světa v kajaku na divoké řece a musím mu smeknout hlubokou poklonu. Na vodáka velice slušný výkon.


Tento závod jsem původně vůbec neplánoval, protože jsem žil v domnění, že je ve stejný den jako Újezdský duatlon. Naštěstí jsem byl kluky s dostatečným předstihem zainformován o tom, že se Újezd jede až v neděli a tak mohu říct, že mi bylo ctí se zde rozzávodit. Chcete mě příští rok následovat? Sledujte stránky závodu.

Umýt nohy, najíst, pomodlit, vyspat a v neděli jdeme na další závod.


Tím byl 10.ročník „Újezdského duatlonu“. Zde se vždy sjede kvalitní startovní pole (Václav Holub, Jarda Brynda, Lukáš Pazdera, Jiří Kesl atd.) a ani letos tomu nebylo jinak. Trať cyklistiky byla oproti loňským ročníkům změněna, ale distance i lokalita Klánovického lesa se podržela. Závodilo se klasicky na tratích 3 – 24 – 2km.


První běh jsem se lišácky držel za nejrychlejším běžcem dne Lukášem Pazderou. Za námi se startovní pole pomaličku natahovalo. V prvním depu jsem Lukášovi nadělil 15vteřin a vydal se vstříc cyklistice. Na místní rovinaté trati nemáte sám šanci, takže jsem první 4km čekal na pohlcení skupinkou pronásledovatelů. V této skupině nechyběl Václav Holub, Jarda Brynda a Milan Černý. Přes všechny nástrahy tratě dojíždíme do druhého depa pohromadě a rozhodovat bude až závěrečný běh. Zde za to beru hned od prvních metrů a nedávám soupeřům šanci. S náskokem 30 vteřin na Vencu si dobíhám pro své již třetí vítězství v tomto závodě.


Organizace byla na vrcholné úrovni jak z hlediska podpůrného týmu, tak i značení trati (klobouk dolů), navíc zajištěno super počasí, nízké startovné a vychlazené pivko v cíli. Radost zde závodit ;-). Pokud se taky chcete postavit na start, mrkněte na web organizátorů.

Můj příští závod bude duatlon Břehy v sobotu 28.4. Zde mám z loňských let co vylepšovat ... :-)


Díky všem mým letošním partnerům, kteří ve mě vkládají důvěru a podporují mě:

LT-Projekt, Mizuno, YOGI, Zoot, Compressport, MultiSport, Obklady Vaněk, Inkospor, Oakley, Garmin, Trek, Královéhradecký kraj, město Jiřín a Nová Paka


bottom of page