top of page

2. letošní soustředění (Srní): Největší konkurent, nejlepší tréninkový partner

Již počtvrté jsem byl začátkem ledna pozván na soustředění tréninkové skupiny Luboše Bílka do malé vesničky s názvem Srní (Šumava). Luboše jsem dlouho neviděl, takže zvažování trvalo jenom krátce. Bohužel jsem se z časových důvodů mohl zúčastnit pouze druhé poloviny, ale i tak jsem kvalitně odtrénoval a užil výhod skupiny.

Luboš sem jezdí pravidelně již více než 10 let a vždy se sejde ojedinělé seskupení profesionálních a amatérských triatlonistů. Nejčastěji se jedná o závodníky z německy mluvících zemí, ale postupem času přibývá i nás Čechů. Společný jazyk je tedy nejčastěji angličtina nebo kombinace rukou/nohou/mimiky.


Proč Srní? Vždy jsme ubytováni ve 4* Hotelu Srní, který má hned několik benefitů. Tím největším je 25m bazén přímo v komplexu. Excelentní jídlo a prostor, kde se může jezdit na kole nebo skupinově protahovat v zimním období. Standardně bývají i velice přívětivé podmínky na běžky, ale letos počasí nepřálo a klasičky zůstaly celou dobu ve futrálu. Nesmíme zapomenout ani na již několikrát zmiňovaný přínos skupiny a prostředí Národního parku Šumava.

Bylo to krásných 6 dní, během kterých jsem odtrénoval okolo 21 hodin. Program byl vždy v mém podání velice podobný. Před snídaní 75 min plavání, dopoledne 30 – 90 min běh a odpoledne 60 – 180 min kolo na trenažeru. V případě kratšího kola ještě skočit na chvíli do bazénu vykopat nohy a omýt se. O tréninkové partnery nebyla nouze. Prvních pár dní jsem mohl vlát za Pieterem Heemeryckem a na závěr dorazil i dle mého nejlepší český půlironman a xterrák Lukáš Kočar. Samozřejmě nemohu zapomenout na děvčata, která jsem plně využíval na souvislé běhy.

Bylo to jako vždy velice příjemné a přínosné. Nyní přijde první test rychlosti 19.1. hala ve Stromovce, běh na 3 000 m. Bude to pod 9:00 min???



bottom of page