top of page

5 dní do závodu, mám odtrénováno a dávám nohy nahoru

Čas letí jako voda a já jsem na Hawaii již 18 dní. Do závodu zbývá 5 dní! Adaptace proběhla bez problémů, to již víte z prvního hawaiského reportu.




V druhém bloku jsem již zvládl kvalitně odtrénovat i nadzávodní intenzitu všech 3 disciplín. Největší důraz věnuji možná paradoxně plavání, ale věřím, že se to vyplatí. Ve vodě se cítím opravdu skvěle. Díky své tréninkové skupině plné profíků mám i při vyjetí o tempo postaráno. Běh je trochu v pozadí, ale o ten jsem se mohl vždy opřít, takže věřím, že i zde mě moje nejsilnější disciplína podrží.




S klukama jsem stihl i několik výletů. K topovkám patřil úsvit na Mauna Kea ve 4 200 m.n.m. Následoval přesun na typickou americkou snídani do Waimei a trip na Waipi´o Black Sand Beach South. Zde nás kvalitně profackovaly obří vlny, sežehlo sluníčko a černý písek jsme měli všude.



O několik dní později jsme se vydali objevit všem průvodcům skrytý vodopád. Přelezlo se několik ohrad a ostnatých plotů na soukromých pozemcích, slanili do údolí a pobrodili jsme se korytem řeky. Nakonec jsme našli náš cíl – 20 metrový vodopád (vody pomálu, ale pár čůrků zde bylo) s malou lagunkou pod ním. Peckou bylo lano přivázané k jednomu z vyvýšených stromů, po kterém jste si mohli zahrát na Tarzana. Poblblo se a vzhůru domů. Závod se neodvratně blíží a energie nebude na rozdávání.




Nyní již mám stěžejní tréninky za sebou a nejvíce času trávím v posteli, polohovacím křesle nebo našem bazénku. Denně mám 2 volné pohybové aktivity. Vždy jdu plavat a liché/sudé dny střídám cyklistiku s během. Vše však intenzitou starého, unaveného hrocha.

Zítra nás čeká registrace, Parade of Nations a pivko s klukama z Čech. Na líné dny zde až moc aktivit.




Do závodu se ještě můžete těšit na LiveStream na Facebooku, který proběhne v pátek v 19:30 evropského času, další super fotky ve sdíleném albu na Facebooku i aktuální Stories.





Pohled týmu


Je to masakr! Celá Kona už pomalu začíná žít závodem. Na každém rohu sponzoři, spousta zajímavých talkshows, pop-up obchodů a samozřejmě závodníků. Po Alii drive tu běhají všechny age-groupy dohromady. K Petrovi se snažíme přidávat na běžecké tréninky, aby tu nemusel makat sám. Hlavně první dny po příletu to skoro nešlo. Teď už to jde, ale asi hlavně proto, že zvolnil.


Na rozdíl od Petra máme ten luxus, že nemusíme závodit. To znamená víc času na objevování ostrova. Nejlepší místa jsou samozřejmě ta, kam se nesmí. Kromě již zmíněného vodopádu jsme se jednou vydali i na hike do pralesa k utajené skluzavce. Cesta vedla přes tunely skálou, kde tekla voda, a trail nad propastí. Ale stálo to za to!




Makáme samozřejmě i na dokumentu #226naKREV, co jsme vám slíbili dovézt do Čech. Tak se těšte na premiéru!



bottom of page